Diver

Wil je lid worden van IDD?

Dat kan natuurlijk altijd. We zijn een duikorganisatie voor iedereen, of je nu Snorkel Diver bent of een van onze kaderleden. Als duikorganisatie willen wij aan iedereen een goede service verlenen.

Contributie

Bij een lidmaatschap hoort ook een contributie. Voor een lidmaatschap krijg je o.a. een wereldwijde duikverzekering. De overige voordelen van het lidmaatschap zijn:

Verzekering

Zoals je weet kunnen er zich tijdens de duiksport situaties voordoen, waarbij je ten opzichte van je buddy en/of andere duikers aansprakelijk bent voor materiële- en letselschade, welke zij door jouw handelen of nalaten kunnen oplopen. Het is gebleken dat veel duikers/duiksters niet goed zijn verzekerd. Ze hebben wel een doorlopende reisverzekering die dekking biedt aan de sportduiker/sportduiksters zelf, maar niet aan derden. Een doorlopende reisverzekering geeft je niet alle dekkingen die je zou willen, de doorlopende reisverzekering is alleen voor jezelf bedoeld en je eigen materialen.

De arbeidsinspectie heeft aanbevolen dat duikers een verzekering afsluiten voor het geval men aansprakelijk wordt gesteld en de bedragen flink kunnen oplopen. Tevens geeft deze verzekering dekking bij ongevallen waaronder decompressie.